Из хрониките на един купувач. „Равносметката“

5-pravila-pri-prenasqne-na-ofis-mebeli

Преди да завършим поредицата за льохмана новодомец, искам да благодаря на Момчил Нешовски, с когото се запознахме за първи път преди няколко месеца, още когато идеята мечта беше само един проект. Момчил е амбициозен млад мъж, работещ в престижна международна компания и е на светлинни години от определението, което сам си даде: ЛЬОХМАН.

Благодаря за доверието, Момчил и Цвети!!!

От наемател до собственик – терзанията на един льохман. Чaст 4 (последна) 

Момчил Нешовски

Звъни звънецът. На вратата се чука. Отварям… Добре дошли в нашия дом! Да! Вече сме у дома! Скоро ще се изтърколи месец, откакто ключовете са в ръката ми. Какъв месец само! Това, което израилтяните извършиха за 40 години, ние го събрахме в една седмица! Но да започнем с малко ретроспекция.

В част 3 се запознахме с избора на спонсор и за какво трябва да внимаваме при вземането на решение. Разбира се, докоснахме само повърхността на нещата, но това все пак не е наръчник. След като се спряхме на кредитираща банка и се запознахме в детайли с начина на кредитиране, с правата (имало и права!) и задълженията, които поемаме, се заехме да подготвим един крайно важен списък с необходими документи за пред банката, нотариуси и кого ли още не. Уверете се, че ще имате минимум две седмици за снабдяването с необходимите уверения, декларации, справки и други, защото в нашата съвършена държавна система възникват и грешки. Оказа се, че държавните служители/ки са по-любезни, отколкото ги помнех, което си е приятна изненада в иначе напрегнатия процес. Снабдихме се с документацията, продавачът съответно също се справи със своята част. Не толкова чевръсто, колкото ние, но хората са различни. Банката се задоволи с количеството и качеството на предоставените уверения и можехме да пристъпим към финализиране на сделката. Да не пропусна да вметна, че е изключително важно всичко да е коментирано предварително с продавача и брокера, дори и да е най-голямата дивотия, за която се сетите, и да не се опитвате да правите промени в последния момент, защото това увеличава риска от появата на ненужно напрежение между страните и не дай боже, води до разваляне на сделката. Самото изповядване пред нотариуса стана обидно бързо за комисионата, която той получава. Ще ви предложат кафе и/или вода. Приемете, платили сте си ги. Най-скъпото кафе, което някога ще пиете. След изповядването на сделката има известно технологично време за вписване в Агенцията по вписванията и за издаване на нотариалния акт на ваше име. За тези подробности услужливо се погрижи нашият доверен Брокер (с много главно Б, в неговия случай С). И не само това, помогна ни с информация какви са следващите стъпки в общината, помогна за заявленията и не на последно място, беше до нас при влизането във владение. Ако питате мен, убеден съм, че сам нямаше да се справя, пък дори и да съм най-големият умник на планетата. В един хубав топъл ден получихме ключовете, поздравителна картичка и бутилка вино и като пренебрегнем кервана с покъщнина, мога смело да кажа: Благодаря ви приятели от TSTeam, че бяхте важна част от трансформирането на нашата идея до крайния резултат. Респект…

Льохманът новодомец

Comments (2)

Стоян Фингаров

Изключително топли думи, изречени в знак на благодарност от перфектно свършената работа на екипа. На всеки би му било приятно да чува подобни слова за себе си от страна на доволни клиенти. Дерзайте !

Остави коментар